Proizvodi > Herpes na usnama > Urgo filmogel protiv herpesa
Urgo filmogel protiv herpesa
3 ml

Urgo filmogel protiv herpesa udružuje prednosti gela i flastera i jedini je proizvod koji djeluje u svim fazama razvoja herpesa na usnama. Preporučujemo ga svima koji žele učinkovito i diskretno rješenje.

Urgo filmogel protiv herpesa na usnama izrađen je na temelju filmogel tehnologije. Neposredno nakon nanošenja na usnu u kontaktu sa zrakom stvara se diskretan, udoban i proziran flaster u filmu koji brzo uklanja herpes. Nanesite ga od 2 do 4 puta dnevno.

Paket sadrži:

  • 3 ml tekućega filmskog gela
  • 24 aplikatora za jednokratnu upotrebu
  • prijenosni etui za bočicu i aplikatore

Više o filmogel tehnologiji

Prednosti:

  • na površini stvara zaštitni filmski sloj koji nastaje ubrzo nakon kontakta sa zrakom
  • ograničava rast prije pojave herpesa
  • potiče zacjeljivanje ako se herpes već pojavio
  • smanjuje infekciju i ublažava tegobu
  • osigurava diskretnost upotrebe jer nema ni boje ni mirisa
  • klinički testiran i dokazano učinkovit

Prema kliničkim ispitivanjima 92 posto korisnika zadovoljno je Urgo filmogelom protiv herpesa i ponovno bi ga koristilo.1

1 Allaert F.A., Guy M. The place and benefits of filmogel® in the treatment of herpes labialis. Pharmaceutical news 2012; 521:45-48. National, prospective, pharmacy-based, pharmacoepidemiological study conducted in 987 subjects presenting with a cold sore.

Sastav
Način upotrebe

Urgo filmogel protiv herpesa

Herpes na usnama

Herpes na usni sastoji se od skupa sitnih mjehurića (vezikula) ispunjenih tekućinom okruženih crvenilom. Obično se pojavljuje na licu, osobito na granici između usana i kože (herpes labialis) i duž nosnica.

Prije nego što se mjehur razvije osoba osjeća probadajuću ili pulsirajuću bol, svrbež ili peckanje. Također može osjetiti tipične simptome virusne infekcije kao što su otečene limfne žlijezde, bolovi u mišićima ili glavobolja, a u rijetkim slučajevima moguća je bol u blizini mjesta izbijanja herpesa.

Tijekom faze stvaranja mjehurića i ranica osoba često osjeća probadajuću bol i oteklinu na zahvaćenom području. Kada na mjehuriću nastane krasta, svakodnevne aktivnosti poput konzumiranja hrane, smijanja, razgovora i zijevanja mogu uzrokovati pucanje kraste, krvarenje i bol.